zondag 11 december 2011

Kippastei


Kippastei door Ellen
Ingrediënten: (voor 1 quichevorm)
  • 230 g bloem + extra om te bestuiven
  • 100 g pittige geraspte kaas
  • 125 g koude boter
  • 2 eieren
  • 250 ml melk + 2 el extra
  • 1 schaal kipfilet (380 g), in stukjes
  • 3 preien, gewassen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 kippenbouillontablet
  • (salade als bijgerecht)

Bereiden: Doe 200 g bloem, de kaas, 100 g boter en een mespunt zout in de keukenmachine en maal tot een kruimelig deeg. Doe het deeg in een kom, voeg 1 ei en 1 el melk toe en kneed met de hand tot een bal. Doe de deegbal in vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.
Verhit de rest van de boter. Bak de kip in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan.
Snijd de prei in kleine stukjes. Bak 4 min. met de knoflook en oregano in het achtergebleven bakvet. Voeg de rest van de bloem toe en bak 2 min. mee. Schenk de melk erbij, verkruimel het bouillontablet erboven en roer tot een dikke ragout. Zet het vuur uit en voeg de kip toe. (Laat afkoelen tot kamertemperatuur.)
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Vet de quichevorm in. Rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van 2 mm dik. Bekleed de quichevorm ermee. Rol het overige deeg uit tot een lap zo groot als de vorm. Schep de ragout in de vorm en bedek met de lap. Snijd het overhangende deeg weg. Druk de rand aan. Splits het laatste ei, roer het eigeel los met 1 el melk en bestrijk de bovenkant van de pastei ermee. Bak 35-40 min. in het midden van de oven.


Lekker met een simpele frisse salade.

Bron: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=767130&rq=kip+pastei, ik heb het zonder dure parmezaanse kaas gedaan, gewoon euroshopper geraspte kaas is ook lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten