donderdag 1 december 2011

Appel-peer-flappen


Appel-peer-flappen door Ellen
Ingrediënten: (voor 10 stuks)
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel (goudreinet)
  • 1 handpeer
  • 4 el honing
  • suiker
  • evt. citroen
  • evt. kaneelijs

Bereiden: Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet eventueel het ijs alvast uit de vriezer in de koelkast. Schil de appel en peer en snijd ze in kleine stukjes. Doe er eventueel wat citroensap doorheen. Meng 4 el honing door de appel en peer stukjes. Verdeel het fruit over de plakjes bladerdeeg (aan de "plakkerige" kant) en vouw de plakjes dicht, druk de randjes aan. Bestrooi de flapjes met wat (kristal)suiker. Doe ze op bakpapier gedurende 15 minuten in de voorwarmde oven. Serveer met het kaneelijs.

Varieer ook eens door de honing te vervangen door appel- of appelpeerstroop. Laat de peer weg en/of voeg rozijnen en/of walnoten toe.

Bron: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=87578
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=87904

Geen opmerkingen:

Een reactie posten