dinsdag 21 augustus 2012

Extra pure chocolademousse

Extra pure chocolademousse door Emma

Ingrediënten (voor 2 personen):
100 g extra pure chocolade (zo hoog mogelijk cacaogehalte)
1 ei
150 ml slagroom
1 eetlepel (licht)bruine suiker
1 theelepel vanilleextract
eventueel: een scheutje alcohol (likeur)

Bereiden:
Doe de chocolade met een klontje boter in een glazen kom, zet deze op een steelpannetje kokend water (zorg dat de schaal het water niet raakt). Roer af en toe door, tot de chocolade gesmolten is. Meng de slagroom, suiker en vanille door elkaar en klop op tot er pieken op de slagroom blijven staan. Scheid het ei, roer de dooier door slagroom. Klop het eiwit stijf. Roer de gesmolten chocolade door de slagroom, samen met een scheutje likeur. Spatel voorzichtig het eiwit door het mengsel. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes en zet deze een paar uur in de koelkast om op te stijven (of in de vriezer als je het meteen wilt eten).

Tip: Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder of chocoladekrullen. Ook lekker met chocoladesaus en plakjes banaan.

Bron: Jamie in 30 minuten door Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten