donderdag 16 augustus 2012

Zomerfruittiramisu

Zomerfruittiramisu door Appie en Emma

Ingrediënten (voor 6 personen):
2 doosjes diepvriesfruit (bijv. framboos en bosbes)
125 g suiker
1/2 pak lange vingers
4 eieren, gesplitst
500 g mascarpone
1 opengesneden vanillestokje
125 ml slagroom
300 g fruit ter garnering (bijv. framboos en braam)

Bereiden:
Breng het diepvriesfruit met 50 g suiker in een steelpan aan de kook, laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Bedek de bodem van een ovenschaal met lange vingers en verdeel het gekookte fruit met vocht erover. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de eidooiers met 50 g suiker tot een crème. Doe de mascarpone in een kom en voeg de merg uit het vanillestokje toe. Meng de eiercrème door de mascarpone. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel door de mascarpone. Schep dit mengsel op het fruit, garneer met de verse vruchtjes en laat afgedekt minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron: AH.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten