maandag 17 december 2012

Ananas-abrikooscake

Ananas-abrikooscake door Emma

Ingrediënten:
175 g gedroogde abrikozen, in stukjes
227 g ananas stukjes op sap
150 g boter
100 g bruine suiker
2 grote eieren, geklopt
200 g zelfrijzend bakmeel
225 g rozijnen

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 graden (140 graden hetelucht). Vet een cakeblik in. Bewaar het sap van de ananas, maar droog de stukjes op keukenpapier. Mix de boter, suiker, eieren en bloem tot het een glad beslag is. Meng de rozijnen, abrikozen en ananas door het beslag en voeg 2 eetlepels ananassap toe. Schep in het cakeblik en bak 75 tot 90 minuten tot de cake gerezen en goudbruin is. Bewaar in de koelkast.

Bron: Mary Berry's Baking Bible

Geen opmerkingen:

Een reactie posten