maandag 17 december 2012

Marmerringcake

Marmerringcake door Emma

Ingrediënten:
225 g boter
225 g suiker
4 eieren
225 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1,5 eetlepel cacaopoeder
1,5 eetlepel warm water

Voor het glazuur:
150 g pure chocolade
2 eetlepels water
100 g boter
50 g melkchocolade

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht). Vet een ringvormig cakeblik in, of zet een klein blikje in het midden van een springvorm, en bekleed het geheel met bakpapier. Mix de boter, suiker, eieren, bakmeel en bakpoeder en schep de helft van dit beslag in de vorm. Voeg de cacao en het water toe aan het resterende beslag, roer door elkaar en schep op het lichte beslag in de vorm. Roer door elkaar zodat een marmerpatroon ontstaat en strijk de bovenkant glad. Bak 40 minuten (als je het de springvorm met het blikje gebruikt moet je in de gaten houden dat het blikje niet omhoog gaat als het beslag rijst) en laat even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt en op een rooster zet.
Smelt de chocolade met de boter en water in een pannetje boven een pannetje heet water. Als alles gesmolten en gemengd is giet je het over de cake heen. Laat ongeveer een uur afkoelen. Smelt daarna de melkchocolade, lepel dit in een plastic zakje en knip een klein puntje af zodat een spuitzak ontstaat. Druip dunne strepen melkchocolade over het glazuur heen en laat afkoelen.

Bron: Mary Berry's Baking Bible

Geen opmerkingen:

Een reactie posten