maandag 17 december 2012

Molentjes

Molentjes door Emma

Ingrediënten:
Voor de vanillemix:
50 g boter
25 g suiker
75 g bloem
1 ei
een scheutje vanillearoma

Voor de chocomix: 
50 g boter
25 g suiker
65 g bloem
1 ei
15 g cacaopoeder

Bereiden:
Mix de vanillemixingrediënten tot het een zacht deeg is. Vouw in vershoudfolie. Maak de chocomix op dezelfde manier en vouw ook in vershoudfolie. Leg de bolletjes deeg in de koelkast (minstens 1 uur) of vriezer (30 minuten).
Rol de rollen deeg uit op vershoudfolie tot het rechthoeken zijn van zo'n 25 x 18 cm. Haal de plak vanilledeeg van het folie en leg het bovenop het chocodeeg. Rol de deegplak op, wikkel het in vershoudfolie en leg het weer in de koelkast (minstens 1 uur) of vriezer (30 minuten).
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht). Snijd met een scherp mes zo'n 20 plakjes van de rol deeg, leg op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak zo'n 20 minuten.

Bron: Mary Berry's Baking Bible

Geen opmerkingen:

Een reactie posten