zaterdag 20 juli 2013

Pitabroodjes

Pitabroodjes door Emma
Zo simpel om te maken, en toch was het nooit in me opgekomen om het eens te proberen. Vanaf nu ga ik ze nooit meer in de supermarkt kopen: deze zijn veel lekkerder!

Ingrediënten (voor 2 grote of 3 kleine broodjes):
150 g bloem (eventueel voor de helft volkoren)
1/2 zakje gedroogde gist
100 ml lauwwarm water
1/2 tl zout
1/2 tl suiker
Eventueel: Italiaanse kruiden

Bereiden:
Roer zout, suiker en gist (en wat kruiden als je wilt) door de bloem en voeg het water toe. Blijf roeren tot alles gemengd is en kneed vervolgens het deeg 10 minuten stevig door tot het elastisch is en niet meer plakt. Dek de beslagkom af met een vochtige theedoek en laat 1,5 uur rijzen op een warme plek tot het ongeveer 2x zo groot geworden is.
Haal het beslag uit de kom, rek het wat uit en leg op een vel bakpapier. Sla met een platte hand op het deeg om de lucht eruit te slaan en kneed nog kort even door. Verdeel het deeg vervolgens in net zoveel balletjes als je broodjes wilt en druk ze plat tot ze ongeveer een halve centimeter dik zijn. Dek opnieuw af (vershoudfolie is nu misschien handiger dan een theedoek) en laat nog een half uur rijzen. Verwarm de oven voor op 230 graden, en laat de bakplaat meeverwarmen.
Schuif de broodjes met bakpapier en al op de hete bakplaat, eventueel in meerdere lichtingen als je oven niet zo groot is (zoals de mijne). Bak de broodjes in 8-10 minuten gaar, hoe boller hoe beter, ze hoeven niet per se bruin te worden.

Bron: Baking van Martha Day

Geen opmerkingen:

Een reactie posten