maandag 11 juni 2012

Blueberry/raspberry tea bread

Blueberry/raspberry tea bread door Emma
"Vruchtencake met knapperig kaneelkorstje"

Ingrediënten:
Voor het deeg:
  • 55 g boter, op kamertemperatuur
  • 170 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 125 mL melk
  • 225 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • 250 g bosbessen en/of frambozen (bijv. uit de diepvries) 
Voor de toplaag:
  • 60 g kristalsuiker
  • 55 g bruine basterdsuiker
  • 45 g bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 55 g boter, in blokjes

Bereiden:
Warm de oven voor op 190 graden. Vet een springvorm of ovenschaal in of bekleed het met bakpapier.
Voor het deeg: Mix de boter met suiker tot een zacht mengsel. Voeg het ei en de melk toe en mix tot het één massa is. Voeg de bloem, bakpoeder en wat zout toe en meng het door het beslag. Doe het fruit erbij (als het diepvriesfruit is kun je het direct uit de vriezer toevoegen), roer door en lepel het beslag in de bakvorm.
Voor de toplaag: Mix de suiker, bloem, wat kaneel en de boter tot een korrelige massa. Strooi deze kruimels over het deeg.
Bak zo'n 45 minuten, tot een satéprikker in het midden van de cake er schoon uitkomt. Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bron: Baking van Martha Day

Geen opmerkingen:

Een reactie posten