dinsdag 26 juni 2012

Gevulde tomaten met notencouscous

Gevulde tomaten met notencouscous door Emma

Ingrediënten (per persoon):
70 g couscous
60 mL kokend water
4 middelgrote tomaten
1/2 pakje feta, verbrokkeld
een stukje salami
een handje pijnboompitten en/of andere nootjes
Italiaanse kruiden

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een theelepel. Snijd de kapjes en inhoud van de tomaten in kleine stukjes, zet dit op een laag vuurtje om er een wat dikker sausje van te maken. Snijd de salami in kleine stukjes, roer dit door het sausje. Leg een paar stukjes feta onderin de tomaat. Lepel de saus eroverheen tot de uitgeholde tomaten gevuld zijn. Leg de rest van de feta er overheen. Probeer wat saus en feta te bewaren (als het goed is heb je teveel om de tomaten te vullen), roer het restje saus door de couscous, samen met wat Italiaanse kruiden en peper. Bak de tomaten zo'n 15 minuten tot de feta lichtbruin begint te worden. Giet vlak voor je ze uit de oven haalt het kokend water over de couscous en laat het eventjes wellen. Voeg de nootjes en het restje feta toe. Roer door en serveer met de tomaten. 

Tip: serveer met een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten