maandag 16 januari 2012

Brietaart met appel en spekjes

Brietaart met appel en spekjes door Esthers familie

Ingrediënten:
6 à 7 plakjes hartigetaartdeeg
200 gr. brie
125 gr. spekreepjes
2 normale appels (elstar)
1 eetl. gedroogde tijm
1 eetl. vloeibare honing
Gemalen peper, zout naar smaak
Olie

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Bekleed een ingevette vorm Ø 26cm. met het deeg en prik gaatjes hier in. De spekreepjes zachtjes, zonder boter of olie uitbakken. Uit de pan nemen en op de bodem leggen. In het spekvet de schijfjes appel op een laag vuur even bakken. Intussen de brie in dunne plakjes snijden en op het spek leggen. Strooi er een halve eetlepel tijm en versgemalen peper en eventueel zout naar smaak over. Verspreid vervolgens 1 eetlepel vloeibare honing over de brie. Neem de schijfjes appel uit de pan en versier de taart. Strooi er de rest van de tijm en nog wat gemalen peper over. Vouw de deegrand naar
binnen bestrijk de appelstukjes met wat olijfolie. Zet de taart in de oven en na ongeveer 10 minuten nogmaals bestrijken met wat olie. Bak de taart in 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten