maandag 16 januari 2012

Slagroomsoezen

Slagroomsoezen door Emma's vader

Ingrediënten: (voor 9 gigantische soezen... of heel veel kleintjes)
  • 75 g boter
  • mespunt zout
  • 85 g bloem, gezeefd
  • 3 eieren
  • 0,5 L verse slagroom (eventueel iets extra voor bovenop)
  • ananasblokjes ter garnering
Bereiden:
Beboter de bakplaat. Verwarm de oven voor op 210 gr. Celsius of gasovenstand 4-5. Breng in een
emaille of roestvrijstalen pan 1,5 dl water, boter en zout aan de kook. Voeg bloem toe en blijf roeren tot zich een deegbal vormt. Neem de pan van het vuur, doe deeg over in een kom en klop met een mixer met deeghaken één voor één de eieren erdoor en blijf vervolgens nog 5 minuten kloppen tot het deeg glanzend is en in kleine stukken van de garde valt. Leg met twee eetlepels (grote soezen) of twee theelepels (kleine soezen) gelijke bergjes op de bakplaat. Zorg dat de onderlinge afstand voor grote soezen ca. 7 cm en voor kleine soezen ca 3 cm is. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de grote soezen in 35 minuten en de kleine in 25 minuten gaar. Als ze licht en broos aanvoelen met licht gekleurde barstjes zijn ze gaar.
Vul de soezen met de slagroom, plaats een extra toefje bovenop en steek daar een stukje ananas in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten