maandag 16 januari 2012

Paddestoelenquiche met pastis

Paddestoelenquiche met pastis door Esthers familie

Ingrediënten:
6 à 7 plakjes hartigetaartdeeg
500 gr. gemengde bospaddestoelen (kastanje champignons en oesterzwammen)
150 gr. peperboursin of paturin
2 eieren losgeklopt
250 ml. room
50 ml pastis (is anijsdrank met alcohol, te maken door 2 blokjes anijs in een borrel te doen)
1 teentje knoflook
2 eetl. paneermeel
Zout en peper
Olie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Doe wat olie in een koekenpan en fruit daar de knoflook en de paddenstoelen even in. Doe er zout en versgemalen peper over naar smaak. Blus ze vervolgens af met de helft van de pastis. Bekleed een ingevette vorm Ø26 cm. met het deeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Strooi de eetlepels paneermeel over de bodem. Leg de paddestoelen op het deeg. Meng in een kom de losgeklopte eieren met de boursin, voeg de room, de rest van de pastis, zout en peper naar smaak toe en giet het mengsel over de paddenstoelen. Vouw de deegrand om. Zet de quiche in de oven en bak hem in ca. 35 min. Hij moet goudbruin van kleur zijn.

Tip:
Voor iets meer smaak zou je er uitgebakken spekjes bij in kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten