woensdag 25 januari 2012

Panforte met chocolade en kruidnoten

Panforte met chocolade en kruidnoten door Ellen

Ingrediënten (kleine taartvorm vol):
  • 150 gram gemengde noten naar keuze (bijvoorbeeld inclusief rozijnen)
  • 100 gram kruidnoten
  • 6 dadels
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram bloem
  • 4 el honing
  • 75 gram suiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in, bijvoorbeeld een springvorm van 24 cm doorsnede. (Deze krijg je dan niet helemaal vol, dus kleiner kan ook.) Tip: bekleed de bodem met bakpapier en vet alleen de randen in.
Hak alle noten (inclusief de kruidnoten) grof (met een keukenmachine bijvoorbeeld). Snij de dadels in kleine stukjes. Breek de chocolade in stukjes.
Doe de suiker, honing en chocolade in een pan met een dikke bodem. Giet er een a twee eetlepels water bij. Breng dit langzaam aan de kook. Laat het een minuut lang zachtjes borrelen. Blijf ondertussen goed roeren met een houten lepel. Haal de pan van het vuur en meng het notenmengsel met de chocoladestroop. Doe dit mengsel in de bakvorm, strijk het glad (voor zover mogelijk...) en bak het in 15 minuten gaar.

Lekker in allerlei varianten! Je kunt de chocolade ook grof hakken en bij de noten houden, dus niet meesmelten met de honing. Of chocolade weglaten. Of in Grand-Marnier-met-sinaasappelsap-gemarineerde vijgen toevoegen. Helemaal wat je zelf lekker vindt dus!

Bron: "Maak van een noot een deugd, koken met kruidnoten"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten