maandag 16 januari 2012

Gestoofde prei

Gestoofde prei door Esther

Ingrediënten: (voor 4 personen)
  • 2 preistengels
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel Maïzena

Bereiden:
Verwijder de buitenste bladen van de preistengels indien vies en spoel de stengels met wat water schoon. Snijdt de onderkant met wortels eraf evenals de punten wanneer verkleurend. Snijdt nu de stengels eenmaal in de lengte door en vervolgens in ringen. Gooi de ringen in een grote bak water en was ze grondig, indien nodig meerdere malen. Neem de prei met eventueel ‘aanhangend’ water en kook het samen 20 minuten, voeg geen water toe!
Voeg aan de prei na de kooktijd 4 eetlepels azijn en 2 eetlepels suiker toe en meng dit goed op een laag vuur. Maak met 1 theelepel Maïzena en ongeveer 1eetlepel water een dunne oplossing en voeg aan de prei dit toe, je hebt niet alles nodig; stop wanneer de prei er voldoende gebonden uitziet.
Neem het preimengsel en plaats het in een schaal of andere mooie kom en plaats het op tafel, klaar om te eten. Smakelijk eten!


Tips:
Als volledige maaltijd is het aan te raden deze prei te eten samen met gekookte aardappels met
jus en een stukje vlees zoals een hamburger of tartaartje.
Een andere aardappelcreaties is ook mogelijk, al moet je bedenken dat de prei van zichzelf ook al
zacht en smeuïg wordt op deze bereidingswijze waardoor een beetje hardere structuur bij de prei
gewenst is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten