zaterdag 15 juni 2013

Meloensalade met focaccia

Meloensalade met focaccia door Emma

Zie ook ons eerdere recept van focaccia.

Ingrediënten (voor 1 flinke maaltijd):
Voor het brood:
200 g bloem
1/2 zakje gedroogde gist
100 ml water
4 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
2 el olijfolie
Italiaanse kruiden
Grof zeezout

Voor de salade:
1/4 meloen
40 g rucola
4 plakjes Parmaham
75 g mozzarella, in kleine stukjes
Handje walnoten
Olijfolie

Bereiden:
Meng de bloem, beetje zout, gist, water, tomaatjes, olijfolie en kruiden in een beslagkom en kneed 5 minuten door. Leg een vochtige theedoek over de beslagkom en laat een uur rijzen. Rol de deegbal uit op een vel bakpapier tot het ongeveer een centimeter dik is. Laat nog een half uur afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Druk wat kuiltjes in het deeg, bestrijk met olijfolie en bestrooi met zeezout en wat kruiden. Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwijder de pitten uit de meloen en snijd de parten in kleine stukjes. Schep de meloen en walnoten door de rucola. Scheur de ham in kleine stukjes en roer door de salade, leg de stukjes mozzarella erop. Besprenkel met olijfolie.

Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/560900/focaccia/?rq=focaccia
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/830832/rucolasalade-met-mozzarella/?rq=meloen+salade

2 opmerkingen:

  1. Wauw Em, wanneer mag ik komen eten (A) ;-)
    Ik loop een beetje achter met m'n recepten uploaden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij mag altijd komen eten. :3 Dit was echt superlekker trouwens, echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen