zaterdag 8 juni 2013

Miniquiches

Miniquiches door Emma

Ingrediënten (voor 3 quiches, samen één maaltijd):
3 plakjes bladerdeeg
1 ei
9 deelblokjes gesneden bladspinazie (diepvries), ontdooid en uitgelekt
Een klein stukje geitenkaas (bijv. 3 minikaasjes petits chèvres doux)
4 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
1 el rode pesto
50 g spekblokjes
Een klein beetje gemalen kaas
Siliconen cupcakevormpjes of muffinbakblik

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 3 bakvormpjes in met olijfolie en vouw in ieder vormpje een (ontdooid) plakje bladerdeeg. Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan, laat even uitlekken op een vel keukenpapier. Klop het ei los in een schaaltje, prak de geitenkaas er doorheen, voeg wat peper toe en roer vervolgens de spinazie, tomaatjes, pesto en spekblokjes er doorheen. Verdeel deze vulling over de drie bladerdeegbakjes en bestrooi met een klein beetje gemalen kaas. Bak in zo'n 30 minuten tot de quiches goudbruin, gaar en gerezen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten