zaterdag 22 juni 2013

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel door Emma

Ideaal studentenvoer, goedgekeurd door mijn broer(tje).

Ingrediënten (voor 3 porties):
300 g gehakt
1 zakje Tacokruiden (+water volgens pakje)
2 rode uitjes, gesnipperd
2 paprika's, in stukjes
1 blikje maïs (of Mexico melange)
1 zak nacho cheese tortilla chips
250 g rijst
handje gemalen kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul. Voeg de uitjes toe en bak nog even mee. Voeg de paprika, maïs en tacokruiden (met water) toe en laat 5 minuten doorkoken. Bedek een ovenschaal met een laagje chips (halve zak), schep hier het gehaktmengsel op, bedek met de rest van de chips en strooi hierover de gemalen kaas. Zet de ovenschaal zo'n 15 minuten in de oven om te gratineren. Kook intussen de rijst en serveer naast de gehaktschotel. Lekker met wat crème fraiche en een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten