donderdag 2 juni 2011

Chocolade banaan shakes

Chocolade banaan shakes door Mariët
Gegeten op 2 juni 2011 @ Mariët

Ingrediënten: (voor zeker 10 normale glazen)
  • een (of tweederde) bak chocoladeijs
  • een banaan
  • 300 gr extra pure chocolade
  • 500 (?) ml volle melk
  • slagroom (ter garnering)
  • blender

Bereiden:
Smelt de chocolade au bain marie, houdt eventueel 50 gr achter ter garnering. Afhankelijk van de maat van je blender is aan te raden de smoothies in twee keer te maken. Doe beide keren 250 ml volle melk, een derde van de bak ijs, een halve banaan en de helft van de gesmolten chocolade in de blender en mix dit goed. Let op dat de gesmolten chocolade meteen gaat stollen, zeker als het direct op het ijs wordt gegoten, dus zet direct de blender aan nadat je de chocolade toevoegt. Chenk dit heerlijke mengsel in vijf glazen, spuit/schep een toefje slagroom op ieder glas en leg er een klein stukje chocolade op (als het goed is blijft dit drijven!). Herhaal voor de tweede serie glazen.


Bron: Uit Jets Sapjes & Smoothies boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten