donderdag 16 juni 2011

Gewokte spruitenschotel

Gewokte spruitenschotel door Sanne
 
Ingrediënten (4 personen):
1 kg kleine spruiten
800 g aardappelen                                    
3 uien                                                
200 g gerookte spekblokjes          
4 schouderkarbonades                                  
Vleeskruiden                                        
Peper                                                 
Nootmuskaat                                    
1 tl groentebouillonkorrels                
4 el zonnebloemolie                          
Peterselie                                              

Materialen:
Wokpan, stoompan, mes met snijplank, grillpan, dunschiller, dinerborden.

Bereiding:
Dinerborden in de oven voorverwarmen. Aardappelen schillen en in gelijkmatige dobbelsteentjes snijden, daarna direct stomen gedurende 15 minuten. De spruiten schoonmaken en na de aardappelen stomen gedurende 10 minuten. De schouderkarbonades kruiden en inwrijven met zonnebloemolie. De grillpan op het vuur en deze goed voorverwarmen. Als de grillpan op temperatuur is de karbonades grillen en warm houden in de oven. Uien schoonmaken en fijn snipperen.De zonnebloemolie in de wokpan op een matig vuur verwarmen, de 3 draaien peper erbij en dan de gerookte spekblokjes aanbakken. De spekblokjes uit de pan scheppen, daarna de uien fruiten. Als de uien gereed zijn ook deze uit de pan scheppen en apart zetten samen met de spekblokjes. In dezelfde pan de aardappelblokjes aanbakken. Als deze enigszins een kleurtje krijgen de spruiten toevoegen en mee laten bakken. Nootmuskaat en groentebouillonkorrels toevoegen en als laatste de uien en spekblokjes. Het gehele gerecht nog even goed verwarmen voordat u het serveert.

Serveertip:
Dresseer het gerecht op het bord en maak het af met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten