donderdag 16 juni 2011

Courgettestoofpot

Courgettestoofpot door Sanne

Ingrediënten (voor 4 personen):
800 gram aardappelen
1 redelijk grote of 2 kleine courgette                               
3 uien   
4 tenen knoflook                        
400 gram gekruid rundergehakt                         
100 gram gerookte spekblokjes             
3 el zonnebloemolie                   
Peper                                     
1 el gemengde Franse kruiden    
2 el gehakte peterselie 
Geraspte kaas                         

Materialen:
Wokpan, snijplank, mes, grote borden, zoutmolen.

Bereiding:
Aardappelen schillen en in dobbelstenen snijden. Afspoelen en eventueel in een stoompan stomen of anders gewoon koken. Na 20 minuten zijn de aardappelen gaar, afgieten een laten afkoelen. Uien pellen en niet te fijn snipperen, tevens de knoflooktenen ontvellen en fijn snijden. De courgette onder koud water wassen, overlangs in vieren delen, eventueel de zaadlijsten verwijderen en de courgette in niet te kleine dobbelstenen snijden.
De wokpan op het fornuis, de zonnebloemolie in de pan, de vier draaien peper uit de molen in de pan doen. De spekblokjes uitbakken en daarna het rundergehakt toevoegen en goed aanbakken. Uien en knoflook er bij doen een gedurende een 4 tal minuten meebakken, dan de aardappelblokjes toevoegen en op een matig vuur bakken. Als de aardappelblokjes enigszins gaan kleuren de courgetteblokjes en de kruiden er aan toevoegen en onder voortdurend omgooien in de wokpan verder bakken.
Intussen de peterselie fijn hakken of fijn knippen.

Serveertip:
Borden op 50 graden voorverwarmen in de oven. De stoofpot verdelen over de borden, de geraspte kaas er over en afmaken met de fijn gehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten