donderdag 16 juni 2011

Vegetarische rijstschotel


Vegetarische rijstschotel door Sanne

Ingrediënten (4 personen):
400 g zilvervliesrijst                                      
4 uien                                                    
1 prei                                                 
½ Chinese kool                                                  
8 eieren                                                         
4 el pindakaas                                       
4 el tomatenketchup                         
4 el zoete ketjap                                                
3 cups koffiemelk                                             
2 bakbananen                                        
6 el zonnebloemolie                              

Materialen:
Mes met snijplank, 2 pannen, wok, spatel, groentecentrifuge, vergiet, borden.

Bereiding:
Zilvervliesrijst koken volgens voorschrift. Als de rijst gaar is afgieten in vergiet en koud spoelen. Uien en prei schoonmaken. Uien in brunoise snijden, de prei in de lengte snijden en daarna in halve ringen snijden. Niet te klein. Eieren opzetten met koud water. Als het water kookt, de eieren gedurende vijf minuten door laten koken. Daarna koud spoelen, pellen en bewaren. Pindakaas, tomatenketchup, zoete ketjap en koffiemelk in een pan doen,goed door elkaar mengen. Het geheel verdunnen met water en dan op een matig vuur het mengsel al roerende aan de kook brengen. Mocht de saus nog iets de dik van structuur zijn ietwat water toevoegen.Op smaak brengen. Chinese kool snijden, wassen en daarna centrifugeren. De gesneden kool moet droog zijn. Bakbanaan pellen en in plakken snijden. Twee eetlepels zonnebloemolie in de wok, op een hoog vuur, dan de gesneden ui en prei kort bakken, daarna de rijst erbij en goed bakken. Onderwijl in een andere pan de vier eetlepels zonnebloemolie doen en op een matig vuur verwarmen. In deze olie de plakken bakbanaan bakken, op een bord waarop een stuk keukenpapier ligt de gebakken plakken leggen en warm houden in de oven.

Serveertip:
Borden voorverwarmen in de oven. Het gerecht als volgt opmaken. De rijst verdelen over de borden, daarop de gehalveerde eieren, daarover heen de gesneden Chinese kool en dan het geheel afmaken met een paar scheppen Surinaamse pindasaus. Er kan eventueel, sambal manis, seroendeng en gebakken uitjes bij geserveerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten