dinsdag 21 juni 2011

Spruitenrisotto met spekjes

Spruitenrisotto met spekjes door Emma

Ingrediënten (voor één persoon):
80 g risottorijst
5 champignons, in kwarten
70 g spekblokjes (een kwart duopak)
18 (diepvries)spruiten
1 ui, in stukjes
250 mL bouillon (250 mL kokend water met een theelepel Maggi tuinkruidenbouillonpoeder)
Italiaanse kruiden
Peper

Bereiden:
Bak de spekblokjes zonder olie of boter in een wok. Als ze een beetje bruin beginnen te worden schep je ze uit de pan. Bak het uitje glazig in het spekvet, voeg de rijst en de spruiten toe en wok een minuutje door de uien heen. Voeg vervolgens de champignons toe, wok nog een minuutje door.
Giet de bouillon over het rijstmengsel heen en laat het een minuut of 10 inkoken, voeg wat extra water toe als het te droog wordt en de rijstkorrels nog hard zijn. Voeg op het laatst wat peper en Italiaanse kruiden toe en schep de spekjes door de risotto.


Variatie:
De spruiten hoef je in principe maar 5 minuten te koken, dus je kunt ze ook later toevoegen. Zorg er dan wel voor dat ze continu onder water liggen. Wil je zeker weten dat je spruiten niet te rauw of te snotterig worden? Maak dan een extra pan vies en kook ze apart. ;) Oh, en als echte variatietip raad ik aan de spruiten te vervangen voor (diepvries)broccoli. En (diepvries)tuinerwten doen het ook altijd goed in risotto. :3
Foto: risotto met champignons, ui, tuinerwten, twee deelblokjes spinazie en een handje sperziebonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten