vrijdag 17 juni 2011

Pastasalade met gerookte kip

Pastasalade met gerookte kip door Emma

Dit recept bleek helemaal niet online te staan! Schande! Bij dezen dan...

Ingrediënten (voor 2 personen/dagen):
Een gerookte kipfilet (vleeswaren)
Een half potje groene pesto
180 g penne (pasta)
Een bakje champignons
Een paprika
Een courgette
Een pakje feta
Twee tomaten
Een blikje Mexico melange (lees: doperwten, maïskorrels en stukjes paprika)
Peper en zout

Bereiden:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en blus met koud water. Gooi dit in een saladeschaal en roer de pesto er doorheen. Snijd de courgette in blokjes en wok ze even, voeg vervolgens de in plakjes gesneden champignons toe. Als de courgette goudbruin begint te worden haal je de wok van het vuur en roer je de inhoud van het (afgegoten) Mexicaanse blikje toe. Roer dit door de pasta. Snijd de paprika en kip in stukjes en meng dit met het pasta/groenten/champignonmengsel. Hussel op het laatst een verbrokkelde plak feta, de stukjes tomaat en wat peper en zout er doorheen.

Eventueel kun je nog wat nootjes (geroosterde pijnboompitten of cashewnoten) toevoegen of een andere kaas kiezen. Ook lekker als je de kip vervangt door uitgebakken spekblokjes (dan verder geen zout toevoegen). In plaats van courgette is (rauwe) komkommer ook zeer smakelijk en zoals in al mijn recepten, raad ik ook hier tuinerwten aan als variatie (direct uit de vriezer, maar wel even laten ontdooien). Ook warm te eten (dan de pasta niet blussen), maar dan wordt de feta zacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten