donderdag 2 juni 2011

Spinaziefetafilotaartjes

Spinaziefetafilotaartjes door Emma
Gegeten op 2 juni 2011 @ Mariët

Ingrediënten: (voor 8 stuks)
• 1/2 ui, gesnipperd
• Olijfolie
• 6 vellen filodeeg
• 15 g boter, gesmolten
• 200 g spinazie
• 3 eieren
• 75 ml room
• 100 g feta, verkruimeld

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190°C. Fruit de uisnippers zacht in wat olie. Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar. Bestrijk met gesmolten boter en leg er 2 vellen op. Herhaal dit, zodat je 3 lagen krijgt, en snijd het geheel in 8 vierkantjes. Duw ze in de holten van een licht ingevet muffinblik of muffinvormpjes. Spoel de spinazieblaadjes af, laat uitlekken en doe ze in de pan met de ui; leg het deksel op de pan. Neem de pan van het vuur als de spinazie is geslonken; giet het vocht af. Klop de eieren met de room en wat zout en peper. Meng ze in een kom met het spinaziemengsel en de feta. Verdeel over de filobakjes en bak ze 20 minuten, of tot de bovenkant is gestold. Je hoort ze eigenlijk warm te serveren.


Bron: http://www.jamiemagazine.nl/00/jm/nl/855/artikel/27471/index.html

1 opmerking: