zaterdag 10 november 2012

Blueberry cheesecake

Blueberry cheesecake door Emma

Ingrediënten:
200 g biscuits (bijv. digestive koekjes)
100 g boter
kaneelpoeder
vanilleextract
600 g Mon Chou (verse roomkaas)
2 el bloem
175 g suiker
3 eieren
125 ml crème fraîche
150 g bosbessen (diepvries)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuits, smelt de boter en roer door de kruimels met wat kaneelpoeder. Verdeel over de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast. Mix de Mon Chou, crème fraîche, een scheutje vanille, bloem, suiker en eieren tot een gladde, egale massa. Voeg op het laatst de bevroren bessen toe en verdeel de massa over de taartbodem. Bak 1,5 uur in het midden van de oven tot de buitenkant stevig is en het midden nog wat zachter. Laat de taart in de oven staan terwijl deze afkoelt, haal hem er pas uit als de taart op kamertemperatuur is. Zet hem vervolgens afgedekt in de koelkast tot je hem gaat serveren (maar minstens 4 uur).

Bron: AH.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten