woensdag 21 november 2012

Wortelsoep

Wortelsoep door Ellen

Ingrediënten (voor 2 personen):
200 à 300 g wortel/winterpeen
1 kleine ui of sjalot
1/2 tl chilipoeder
350 ml melk
1 groentebouillonblokje
peper
2 el geschaafde amandelen
100 gr smeer- of roomkaas
eventueel: peterselie
olie of boter

Bereiden:
Snij de ui en wortel in kleine stukjes. Verhit olie of boter in een soeppan, fruit de ui en wortel met het chilipoeder. Voeg na een aantal minuten het bouillonblokje en de melk toe. Laat de wortel in ongeveer 5 minuten gaar koken, maar pas op met de kokende melk. Voeg eventueel peper toe naar smaak. Als de wortel wat zachter is, kun je het geheel fijnmalen met een staafmixer of in een blender.
Rooster de geschaafde amandelen ondertussen voorzichtig in een droge koekenpan. Pas op: dit kan erg hard gaan.
Als de soep klaar is, roer dan de kaas erdoor heen, zo wordt het geheel lekker romig (en machtig). Schep de soep in (2) kommen, strooi de amandelen erover en eventueel wat verse peterselie.

Bron: Okoko recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten