
Ingrediënten (voor 3/4 porties):
- 25 gr gist (verse gist?)
- 3 dl water (lauwwarm of koud)
- 2 tl zout
- 1/2 dl olijfolie
- evt. 1 tl suiker
- evt. kruiden
- 7 à 8 dl bloem
- pizzabeleg natuurlijk!


Doe de gist in een kom en doe het water erbij, roer het los. Voeg dan het zout, olijfolie, eventueel suiker en kruiden (peper, tijm, ...) toe. Roer dit goed door elkaar en begin dan met het toevoegen van bloem in stukjes. Ik heb 3 dl volkorenbloem en 4 à 5 dl "normaal" bloem gebruikt. In het begin kan het roeren goed met een garde, na een tijdje moet je kneden. Zorg dat je genoeg bloem in de buurt hebt zodat je eventueel wat kan toevoegen als het nog te vochtig blijft. Als je je handen redelijk schoon uit het deeg kan halen, is het droog genoeg ;-) Laat het deeg een hele tijd staan om te rijzen: volgens het recept 45 minuten als je lauwwarm water gebruikt, 2 uur bij koud water. Dit kan ook nog verschillen tussen of je verse of droge gist gebruikt.

Opmerking: In het recept stond dat het voor 4 porties was. 1 pizza vond ik wat weinig, maar 2 was eigenlijk wat veel. Dus misschien is 3 pizza's met dit deeg te maken het best.
Bron: Lantmännen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten