woensdag 14 november 2012

Champignonsoep

Champignonsoep door (Emma en) Arisca

Ingrediënten (voor 4 personen):
250 g champignons, in plakjes of stukjes
500 ml bouillon
500 ml (volle) melk
1 ui (fijn gesneden)
30-50 g boter, 30-50 g bloem (dit is voor de roux: met 50 g bloem en boter wordt de soep steviger dan met 30 g)
knoflookpoeder
peper
eventueel: peterselie

Bereiden:
Smelt de boter in de soeppan, fruit de ui en doe wat knoflookpoeder erbij. Voeg de bloem toe als de ui glazig is en roer met een houten spatel tot een soort deeg. Schenk de melk erbij terwijl je blijft roeren. Voeg de champignons toe en breng het mengsel rustig aan de kook, schenk dan de bouillon erbij. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de soep aanbrandt. Voeg op het laatst wat zout, peper en peterselie toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten