zaterdag 10 november 2012

Uiensoep

Uiensoep door Ellen


Ingrediënten: (voor een aardig volle pan, 4 à 6 personen)

6 uien
klontje boter
tijm, peper, zout
1 à 1.5 liter bouillon
geraspte kaas
afbakstokbrood(jes)

Voor 1 persoon: 1 ui, een half bouillonblokje en 250 ml water.

Bereiden:
Snijd alle uien klein. Smelt dan de boter in een soeppan en smoor hierin de uien. Voeg de kruiden toe, wees niet te zuinig. Als je denkt dat de uien lang genoeg (+allemaal) gebakken hebben (ze hoeven niet per se bruin te kleuren), voeg dan de (warme) bouillon toe. Laat het geheel een tijdje staan pruttelen, proef eventueel of er nog kruiden nodig zijn.

Verwarm de oven op 200 à 220 graden (zie verpakking van je brood). Snijd het brood open, bestrooi het met kaas en bak het af in de oven zodat de kaas ook mooi gesmolten is.

Strooi vlak voor serveren wat geraspte kaas op de (in een soepkom geschonken) soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten