zondag 16 januari 2011

Champignon-Roomsaus

Champignon-Roomsaus door Kelly

Benodigdheden
150 gram champignons
35 gram boter
1 dl water
1/8 liter slagroom
1 teentje knoflook
1 ui
2 eetlepels allesbinder

Bereidingswijze
Snipper de ui en fruit deze glazig met de knoflook in de gesmolten boter. Voeg de champignons toe. Als dit klaar is gooi je het water en de slagroom in de pan, en breng je dit aan de kook. Vervolgens voeg je de allesbinder toe, en  blijf je roeren tot het een dikkige saus wordt.
 
Waarvoor?
Dit kan je eten met bijvoorbeeld aardappels en varkensvlees of kip, maar ook met pasta en rijst. Het vlees kan je in dezelfde pan bereiden als de saus, dit voeg je dan toe nadat de uitjes klaar zijn (let wel, in een wok!). Extra groenten? Kan ook nog, maar dit moet je dan gaar laten worden in de saus, anders neemt de saus de smaak van de champignons niet meer over, dus denk aan paprika, maar brocolli is ook te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten