zaterdag 29 januari 2011

Boterkoek

Boterkoek door Kelly


Benodigheden:

200 gram bloem
160 gram boter
160 gram witte basterdsuiker
100 gram amandelspijs
1 ei
beetje citroensap
snufje zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter, suiker en zout, en voeg rustig de bloem toe. Verdeel het deeg in tweeën.
Vet een taartvorm in, bakpapier op de bodem. Hieroverheen het ene deel van het deeg uitspreiden.
Kluts het ei. Verkruimel de spijs en meng dit met een half ei. Wanneer dit mengsel klaar is leg je het op de bodem.
Het tweede deel van het deeg leg je hierover heen. Bestrijk dit met de andere helft van het ei.

Het is NIET erg wanneer je de taartvorm niet helemaal vol krijgt. Zorg er eerder voor dat de bodem geen gaten heeft en dat het spijsmengsel bedekt wordt door de top. In de oven zal het deeg zich uitbreiden naar de zijkant.
30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten