vrijdag 14 januari 2011

Dark chocolate fudge

Dark Chocolate Fudge door Emma
Gegeten op 14 januari 2011 @ Emma

Ingrediënten:
  • 350 g pure (kook)chocolade
  • een blikje gecondenseerde melk (400 g)
  • 30 g boter
  • stukjes vulling (in mijn geval: stukjes Lonka Vanillefudge, maar nootjes of stukjes witte chocolade kan ook)

Bereiden:
Zorg voor je begint dat de stukjes klaarliggen en goed van grootte zijn. Zet een pannetje op een laag vuurtje en gooi de chocolade, melk, boter en een snufje zout erin. Blijf continu roeren tot een homogene massa ontstaat. Voeg de stukjes toe en roer er doorheen. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet het geheel afgedekt in de koelkast tot het hard geworden is (paar uur) en snijd het daarna in blokjes. Het lekkerst op kamertemperatuur, maar volgens het originele recept zou je het meteen uit de vriezer kunnen eten. Mijn ervaring: da's koud en hard en doe dus maar niet.

Bron: http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-pistachio-fudge-96

Geen opmerkingen:

Een reactie posten