vrijdag 14 januari 2011

Maïssoep

Maïssoep door Ellen
Gegeten op 14 januari 2011 @ Emma

Ingrediënten: (voor 4 personen)
  • 1 grote ui
  • Optioneel 1 of ½ rode peper
  • 1 lepel kerrie
  • 3 lepels olijfolie
  • 1 blikje maïs (ong. 225 gram)
  • 8 dl (groente of tuinkruiden) bouillon
  • 5 takjes koriander
  • Optioneel 1 paprika

Bereiden:
De ui snipperen, de optionele peper van zaad ontdoen, kleinsnijden en met de kerrie in de hete olie 3 minuten licht fruiten. De maïs (eventueel enkele lepels als vulsel apart houden), het vocht en de bouillon toevoegen, aan de kook laten komen en pureren. Op het laatst de achtergehouden maïs en/of kleingesneden paprika meewarmen en daarna de kleingesneden koriander toevoegen.

Bron: Het nieuwe kookboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten