zondag 16 januari 2011

Kerriesaus

Kerriesaus door Kelly

Benodigdheden:
2 el kerriepoeder (van de toko)
1 boullionblokje
1 ui
2 dl melk
1 el maizena/bloem/aardappelzetmeel
Peper en zout naar wens :)

Bereidingswijze:
Snipper de ui. Zet een pan op het vuur. Giet hier een beetje olijfolie in, en voeg de ui en het kerriepoeder toe. Fruit de ui glazig. Voeg de melk en het boullionblokje toe, wacht tot het kookt en voeg het bindmiddel toe. Als je bloem gebruikt heb je mogelijk iets meer dan 1 el nodig. Blijf roeren tot het een dikkige saus wordt.

Waarvoor?
Ik heb nadat de ui glazig was kipfilet in stukjes toegevoegd. Op het moment dat ik het bindmiddel erbij heb gedaan heb ik er ook paprika ingegooid. Hiernaast heb ik een pan pasta opgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten