vrijdag 14 januari 2011

Smeuïge chocoladepindabrokken

Smeuïge Chocoladepindabrokken door Anne
Gegeten op 14 januari 2011 @ Emma

Ingrediënten:
  • Room
  • Chocolade (liefst melk of puur)
  • Ongezouten pinda’s

Bereiden:
Breek de chocolade in kleine stukjes, en doe de helft in een kleinere pan. Bewaar de andere helft nog even. Je kan om het even welke chocola gebruiken. Na Sinterklaas en Pasen heb ik altijd veel hazen en sinterklazen over en die kan je er ook prima bij doen (in kleine stukjes). Puur en melk valt ook prima te combineren. Smelt de helft van de chocolade au bain marie, maar zorg ervoor dat-ie niet te heet wordt. Als je een kookthermometer hebt: use it! 40 graden is wel zo’n beetje het matje. Als de chocolade goed gesmolten is en op 40 graden is haal je de pan van het vuur, gooi je de andere helft van de chocola erbij, en meng je het (van het vuur af!) even door elkaar. Als alle chocola zo’n beetje aan het smelten is zet je de pan weer op het vuur en verwarm je door, maar zorg dat je niet boven die 40 graden komt anders wordt je chocola dof en dat is zonde! Als alle chocola perfect gesmolten is doe je er een flinke scheut room door, maar hier gaat je chocola onmiddelijk van klonteren dus doe snel de pinda’s er door heen en schep de boel door elkaar zo goed als het kan. Als alle pinda’s bedekt zijn schep je het mengel uit de pan op een flink stuk bakpapier, vouw je het bakpapier dicht, en gebruik je een deegroller (of gewoon je handen) om er een platte schijf van te maken. Buiten de koelkast af laten koelen tot het hard geworden is, en dan in stukjes snijden met een scherp mes om door al die pinda’s heen te komen. Voilà!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten