zondag 16 januari 2011

Tomatensaus

Tomatensaus door Kelly

Benodigdheden
1 blikje tomatenpuree (70g)
1 teentje knoflook
1 pakje creme fraiche of slagroom (voor de variatie)
1 ui
1 tomaat
1 tl italianse kruiden
peper naar wens
(extra: 1 à 2 tomaten, 1 uitje)

Bereidingswijze
Ontvel de tomaten (om de tomaten makkelijk te ontvellen moet je ze eventjes in gekookt water leggen, dan trek je het er zo af.) en snij ze in blokjes. Snipper de ui. Fruit de ui en knoflook glazig in een beetje olijfolie in een wok. Voeg de tomatenblokjes, en de tomatenpuree toe. Als dit warm is giet je de room erdoor/voeg je de creme fraiche toe. Hierna voeg je de kruiden toe.

Waarvoor?
Natuurlijk voor pasta! Als je er nog meer groenten door wilt hebben en misschien wat kip, dan doe je kip nadat de ui klaar is, en de groenten samen met de tomatenblokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten