zaterdag 6 april 2013

Carine's boontjessalade

Carine's boontjessalade door Ellen
Een recept van een huisgenoot uit m'n eerste studentenhuis, eigenlijk een beetje het huisgerecht :-)

Ingrediënten: (voor 4 personen)
600 gram boontjes
4 tomaten, of een bakje kleine tomaatjes
250 gram mozzarella (of liever iets meer)
4 vega burgers Toscaans Carré
400 à 600 gram krieltjes
balsamicoazijn

Bereiding:
Haal de puntjes van de boontjes af en snijd ze doormidden. Kook ze in 5 à 10 minuten gaar (dat hangt er vanaf of je ze liever wat knapperig of wat zachter eet). Bak ondertussen de aardappeltjes in een koekenpan of wok, en de burgers in een koekenpan. (Die moeten iets korter dan de aardappeltjes.) Snijd de tomaten/tomaatjes klein en snijd of scheur de mozzarella. Doe de tomaatjes en mozzarella alvast in een slakom. Giet de boontjes af, laat ze eventueel even afkoelen (of spoel ze af met wat koud water) en doe ze bij de tomaten en mozzarella. Hussel dit door elkaar en doe er balsamicoazijn overheen (of zet de fles op tafel voor de liefhebber). Vergeet niet om wat peper en zout toe te voegen. Serveer met de aardappeltjes en burgers, eventueel wat mayonaise of andere saus.

Bron: Carine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten