zondag 7 april 2013

Mangolassi

Mangolassi door Ellen

Ingrediënten: (voor 4 grote glazen)
2 rijpe mango's
1 bakje munt (15 gr), of een kwart plantje ;-)
200 ml (volle) melk (het kan ook met magere hoor)
500 gr (extra milde) yoghurt
2 el witte basterdsuiker
evt.: ijsklontjes

Ook nodig: een blender (of staafmixer)

Bereiding:
Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe dit in de "kom" van de blender. Haal de blaadjes van de takjes munt en doe die erbij (eventueel alvast in stukjes gescheurd). Voeg de melk, yoghurt en basterdsuiker toe en maal zo'n 10 seconden. (Dit hangt wel van de kwaliteit van de mesjes van de blender af, ik had nog wat stukjes in m'n lassi zitten, maar dat maakt eigenlijk ook niet uit. Het is immers vers fruit.)
Als je het verdeelt hebt over glazen, kun je in elk glas wat ijsklontjes doen, maar zonder smaakt het ook goed! (Hangt waarschijnlijk van de buitentemperatuur af ;-))

Variatietip:
Wat ik voor 1 persoon nu doe is 1/3 mango (vrij grote mango), 150 ml milde yoghurt, wat muntbladeren en een beetje basterdsuiker. Om er een iets vullender ontbijt van te maken kun je er 3 el havermout doorheen roeren. Dat wordt vanzelf papperig als het met de yoghurt mengt.

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten