- Als verjaardagstaart heb ik capuccino spongecake met chocomousse gemaakt. Ik vond vooral het idee om (capuccino)chocolade door het cakebeslag te doen wel interessant. Het duurt even, maar dan heb je ook wat, al ben ik persoonlijk niet zo'n fan van cacaopoeder over zo'n taart heen dus daarbij had ik me iets meer in kunnen houden.
- Deze tuinerwtendip met geitenkaas hebben we gecombineerd met afgebakken broodjes, rauw worteltjes, rauwe bleekselderij en rauwe paprika. Ik geloof dat men minder enthousiast was over de bleekselderij, maar zeker wel over de dip! Het gaf wel een flinke hoeveelheid dus denk even na over of je het misschien wilt halveren. Je moet waarschijnlijk wel van geitenkaas houden om dit te kunnen waarderen, maar dat doe ik gelukkig :-)

- Naast de sinaasappel-yoghurt cake heb ik ook nog een gewone cake gebakken. Wel heb ik hier ook nog wat koek- en speculaaskruiden doorheen gemixt, voor net een ander smaakje, al is zelfgebakken cake eigenlijk altijd goed.
- Dit weekend heb ik deze gremselich gemaakt. Ze zien er een beetje uit als gehaktballetjes (en je maakt ze ook op zo'n zelfde wijze door ze in een pan te bakken) maar het zijn gewoon zoete hapjes voor bij de koffie. De combinatie banaan, amandel, gember, rozijn en kaneel sprak me wel aan, en viel me ook zeker niet tegen! Ik had twee soepborden vol, maar dat hangt natuurlijk ook een beetje af van hoe groot je de balletjes vormt. In zo'n groot oranje pak van Hollandia's matzes original naturel zitten er trouwens 10, mocht je het je afvragen :-) Ondanks de gehaktbal-look en oliebol geur zeker een aanrader.
- Ook nog gemaakt in de categorie simpel maar lekker (en snel en vega en goedkoop): bonensalade met gebakken brie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten