maandag 8 april 2013

Luxe couscoussalade

Luxe couscoussalade door Emma

Ingrediënten (voor 4 personen):
300 g couscous
300 mL kokend water
100 g verse spinazie
1 rode peper
4 bosuitjes
bosje verse koriander
paar takjes verse munt
1 gerookte kipfilet
2 paprika's
1 grote, rijpe mango
2 limoenen
1 pakje feta of witte kaas
2 tl kurkuma
2 tl gemalen komijn
pijnboompitjes
olijfolie
zout en peper

Bereiden:
Meng in een saladeschaal de couscous met zout, peper, de kurkuma en gemalen komijn. Voeg het kokende water toe en laat een paar minuten wellen, roer vervolgens goed door met een vork. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie tot ze mooi bruin zijn. Snijd de paprika in stukjes en bak deze kort in dezelfde pan (nu wel met een beetje olie). Scheur de spinazie fijn. Snijd de rode peper heel fijn, en zorg dat alle zaadjes verwijderd zijn. Maak de bosuitjes schoon en snijd in fijne ringetjes. Haal de blaadjes van de munttakjes en snijd deze samen met de koriander heel fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Schil de mango en snijd deze ook in stukjes. Pers de limoenen uit. Verkruimel de kaas. Roer vervolgens alles goed door elkaar, en besprenkel met olijfolie. Lekker met met kaas gevulde tomaten.

Bron: AH.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten