maandag 29 april 2013

Hawaïaanse courgetteschotel

Hawaïaanse courgetteschotel door Esther, Arisca en Emma 

Ingrediënten:
- 500g courgettes
- 450g voorgekookte aardappelschijfjes
- 200g geitenkaas
- 100g geraspte kaas
- 125g spekreepjes
- 400g rundergehakt
- 2 eieren
- 2 dl crème fraîche
- 1 zakje gehaktkruiden

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Bak het gehakt met de gehaktkruiden en de spekjes in de wok gaar. Klop de eieren met wat zout, de crème fraiche en geraspte kaas. Schep een laagje gehakt op de bodem van de schaal en maak vervolgens dakpansgewijs laagjes courgette, geitenkaas, aardappelschijfjes en gehakt tot alle ingrediënten op zijn. Probeer, als dat kan, van alles minstens twee laagjes te maken en af te sluiten met aardappel. Schenk vervolgens het ei/kaas/roommengsel over de bovenste laag. Bak de courgetteschotel in zo'n 60 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten