Vrijdagavond heb ik met Lotte deze Spaanse maaltijdsoep met chorizo, kikkererwten en paprika gemaakt.. Je bakt alles in het chorizovet, wat meteen smaak meegeeft. Voeg ook genoeg komijn toe, en dan heb je een lekker soepje! Wat stokbrood erbij is lekker.

--> Updatetje: Het is toetje voor zo'n 12 personen, en tot nu toe kan iedereen het waarderen! Zelfs mensen die niet zo van kokos en noten houden. (Op de bovenkant zitten pistachenoten.)
Als hoofdgerecht, voor de plaattaart, at ik zaterdagavond kip korma met bloemkool, lekker, snel en makkelijk.Ik had er naanbrood bij afgebakken (en daarbij weer mangochutney, maar dat was meer omdat ik dan een goed excuus had voor mezelf om het weer te kopen). Het brood werd zeer gewaardeerd door m'n eters.
Binnenkort wil ik nog deze korma met spinazie proberen, zo te zien feitelijk hetzelfde (maar dan geen bloemkool).
Aangezien mijn koektrommel leeg was, heb ik ook haverkokoskoekjes gebakken. Ze klonken wel gezond, met de haver en cranberries, dat was geloof ik ook het verhaal erbij (dat het niet met de traditionele bloem en suiker werd gemaakt). Wel mag er van mij iets meer honing door het beslag.
Na de mangolassi nu weer een sapje, ik heb vandaag ontbeten met een bessen-yoghurtsmoothie. Het was wel een beetje koud omdat het fruit direct uit de vriezer kwam. Na het maken van de twee sapjes concludeerde ik dat je met wat melk, wat yoghurt, wat fruit (met sterke smaak) en eventueel wat kruiden, specerijen of andere dingen die het aanvullen (munt, honing of kaneel) dus snel een eigen combi in elkaar kan zetten. Testjes volgen wellicht nog ;-)
\Tot slot zijn we net nog de keuken ingedoken voor een interessant receptje, namelijk vispakketjes met citroengras "en papillotte". Het was eigenlijk best makkelijk vonden we, en ook lekker. Volgens mij wel een goed receptje om mee te imponeren :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten