zaterdag 4 mei 2013

Blauwe bessenkoekjes met witte chocolade

Blauwe bessenkoekjes met witte chocolade door Ellen
Ik had een keer in de Allerhande iets zien staan over de top 5 (meest bekeken) koekjesrecepten op AH.nl dus die ging ik ook maar eens bekijken. Ze blijken een aparte pagina met de top 9 te hebben, en nummer 3 daarvan heb ik maar eens uitgeprobeerd!

Ingredienten: (volgens het recept voor 12, maar bij mij voor 18 koekjes)
  • 100 g boter, gesmolten
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g suiker 
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 2 tabletten witte chocolade (a 100 g), grof gehakt
  • 1 bakje blauwe bessen (150 g)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor. (Dit is makkelijker gezegd dan gedaan...)
2. Schep met een ijsbolletjestang (of met de hand) 12 (à 18) gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.

Variatietips: Ook lekker met melk (en/)of pure chocolade! (Getest door Emma en Ellen ;-))

Bron: AH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten