zondag 26 mei 2013

Gekruid ham-kaas-uienbrood

Gekruid ham-kaas-uienbrood door Emma

Ingrediënten voor één broodje (flinke lunch voor 1 persoon):
150 g bloem
1 tl gedroogde gist
100 ml lauwwarm water
klein scheutje olijfolie
2 handjes gemalen kaas
2 plakjes ham, in kleine snippertjes
1/2 rode ui, in stukjes
3 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
Kruiden (bijv. Italiaanse kruiden)

Bereiden:

Bak de stukjes uit kort tot ze beginnen te verkleuren. Doe de bloem, gist, water, olie, 1 handje kaas, de ham, ui, tomaatjes, kruiden en een beetje zout samen in een beslagkom en kneed zo'n 5 minuten stevig door tot een zacht, soepel deeg is ontstaan. Leg een vochtige theedoek over de beslagkom en laat 2 uur rijzen. Kneed het deeg daarna nog even door en leg het dan in de gewenste vorm (stokbrood, bol etc.) op een stuk bakpapier. Bestrooi met wat bloem en dek af om nog een half uur te laten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk het brood met wat olijfolie en strooi er nog wat kruiden, zout en kaas overheen. Bak in zo'n 30 minuten tot het brood mooi goudbruin gekleurd is en hol klinkt als je op de bodem klopt.







1 opmerking:

  1. Nice, dit klinkt echt goed! En ook als erg goed te doen zonder boodschappen aangezien je hier geen broodmix gebruikt maar gewoon bloem en gist, daar houd ik wel van. Ook in de categorie "ik heb nog wat over in mijn koelkast" ;-)

    BeantwoordenVerwijderen