zaterdag 4 mei 2013

Pestobrood met mozzarella

Pestobrood met mozzarella door Emma

Ingrediënten (per persoon):
100g meergranen broodmix
60 mL lauw water (of volg de aanwijzingen op de broodmixverpakking)
2 el groene pesto
1/2 bol mozzarella
3 el bloem
olijfolie
tijm

Bereiden:
Voeg het water toe aan de broodmix en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het soepel is en niet meer plakt. Dek de beslagkom af met een theedoek en laat een half uurtje rijzen. Bestuif het aanrecht met wat bloem en maak een rechthoekige lap van het deeg van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk het deeg met de pesto en leg een lange strook van plakjes mozzarella in het midden van het deeg. Rol het deeg op zodat je een langgerekt brood krijgt, als een stokbrood. Leg het brood op een stuk bakpapier, bestuif met wat extra bloem, dek af met vershoudfolie of theedoek en laat nog 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie, zorg ervoor dat de randjes goed dichtgeplakt zijn en strooi er wat tijm en grove korrels zout op. Bak zo'n 25 minuten tot het brood knapperig en bruin is. Je kunt testen of het brood gaar is door op de bodem te kloppen: als het hol klinkt is hij klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten