zondag 5 mei 2013

Meergranen tomatenbrood

Meergranen tomatenbrood door Emma

Ingrediënten (per persoon):
100g meergranen broodmix
60 mL lauw water (of volg de aanwijzingen op de broodmixverpakking)
2 tl rode pesto
3 zongedroogde tomaatjes (op olie)
3 el bloem
olijfolie
tijm

Bereiden:
Voeg het water toe aan de broodmix en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het soepel is en niet meer plakt. Dek de beslagkom af met een theedoek en laat een half uurtje rijzen. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en kneed door het deeg. Bestuif het aanrecht met wat bloem en maak een rechthoekige lap van het deeg van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk het deeg met de pesto. Rol het deeg op en vorm er weer een bol van. Leg het brood op een stuk bakpapier, bestuif met wat extra bloem, dek af met vershoudfolie of theedoek en laat nog 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie en strooi er wat tijm en grove korrels zout op. Bak zo'n 25 minuten tot het brood knapperig en bruin is. Je kunt testen of het brood gaar is door op de bodem te kloppen: als het hol klinkt is hij klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten