donderdag 1 maart 2012

Carrotcake

Carrotcake door Lotte en Ellen


Ingrediënten: (let op: voor ongeveer 2 cakes!)

375 gr patisseriebloem
3 tl bakpoeder
snufje zout
1.5 tl gemalen kaneel
0.5 tl nootmuskaat
440 ml zonnebloemolie
300 gr suiker
300gr bruine suiker
3 tl vanille extract
6 grote eieren
500 gr geraspte worteltjes
Marsepein

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 C, vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Zeef bloem, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat in een schaal en zet apart.
Klop olie, suiker, vanille-extract op middelhoge snelheid tot alles goed gemengd is.
Klop een voor een de eieren erdoor.
Vouw het bloemmengsel in delen door de olie-eimix. schep de geraspte worteltjes
erdoor.
Verdeel over je bakvorm, bak ongeveer 60 min en laat 10 min afkoelen.
Als het goed is afgekoeld kun je het versieren met marsepein, botercreme en roomkaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten