donderdag 1 maart 2012

Kokoscakejes met frambozen

Kokoscakejes met frambozen door Lotte 

Ingrediënten: (voor ongeveer 12 cakejes)

Handje gehakte amandelen
60 g geraspt gedroogde kokos
300 g poedersuiker, gezeefd
175 bloem
1 theel. bakpoeder
115 g gesmolten boter
5 eiwitten
150 gr verse of diepvriesframbrozen
2 eetl. geraspte kokos

Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 190 C/gasstand 3-4. Zet 12 papieren vormpjes in een muffinbakplaat.
Vermeng in een grote kom de amandelen, kokos, poedersuiker, bloem en pakpoeder.
Roer de boter erdoor, gevolgd door de eiwitten.
Schep het mengsel in de vormpjes. Doe er wat frambozen in en bestrooi met kokos.
Bak de cakejes 12-15 minuten. Neem de vormpjes uit de oven en laat ze 5 minuten
staan. Zet de cakejes op een rooster en laat ze afkoelen.

Oorspronkelijk is dit recept voor 24 minicakejes, hierdoor klopt de baktijd niet. Meestal is de baktijd 20-25 minuten. Het is niet erg als de cakejes bovenop nog een beetje vochtig zijn, dit komt door de frambozen.

Variatietips:
Kokoscakejes met bosbessen: Maak het basisrecept maar vervang de frambozen door bosbessen. Voeg 1 eetlepel geraspte limoenschil toe.
Kokoscakejes met bramen: Maak het basisrecepte maar vervang de frambozen door 90 gram bramen.
Kokoscakejes met limoen & mango: Maak het basisrecept maar vervang de frambozen door 90 gram fijngehakte verse of

Geen opmerkingen:

Een reactie posten