maandag 26 maart 2012

Monchoutaart

Monchoutaart door Ellen en Steven

Ingrediënten:

  • 50 g roomboter
  • 1/2 pot (bosvruchten)jam (a 450 g)
  • 1 pak chocolate chip cookies (200 g)
  • 2 pakjes verse roomkaas MonChou (a 100 g)
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 2 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 1 zakje Klopfix (slagroomversteviger, bakproduct, 8 g)
  • 1 blik vlaaivulling kersen (430 g)
Bereiden:
 Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en ver­kruimel met een deegroller. Maar gewoon met de hand kan ook wel! Meng de koekjes met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast.
Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger  stevig. Klop in een aparte kom de roomkaas los (voor zover mogelijk), en meng deze vervolgens goed met de slagroom. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Bron:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=665322&rq=monchoutaart
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=249834&rq=monchoutaart

2 opmerkingen:

  1. Oh, die ziet er erg smakelijk uit! Mijn moeder maakt(e) vaak monchoutaarten met plakjes kiwi erop, dat is een minder zoete variant (sowieso: vers fruit erop is een aanrader!). En ze maakt de bodem dan van bastognekoek of volkorenbiscuitjes (toen ik klein was wilde ik de koekjes altijd stampen met zo'n pureestamper, heerlijk :3), hoewel chocolate chip cookies me ook erg lekker lijkt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja de chocolate chip cookies waren vrij machtig/heftig, maar ook wel lekker (we dachten, chocolade en kersen, dat móet combineren). Het kan natuurlijk ook prima met andere koekjes, en ander fruit, eigenlijk volledig naar eigen invulling! Ik vond het wel grappig dat er jam door de koekjesbodem gaat, plakt het meteen goed. Misschien is volkorenbiscuits met abrikozenjam ook wel een lekkere combi voor de bodem :)

      Verwijderen